Eurolygos prognozė: Berlyno „Alba“ – Tel Avivo „Maccabi“

Sausio 7 dieną, 21:00 valandą bus žaidžiamos rungtynės tarp „Alba“ ir „Maccabi.“  Eurolygos reguliarusis sezonas pasiekė pusiaukelę. Tiesa, ne visos komandos yra sužaidusios reguliariojo sezono pusiaują žyminčią 17 rungtynių ribą, kadangi dėl Covid-19 pandemijos kai kuriuos mačus teko nukelti ir varžybų tvarkaraštis kiek išsidraikė.Vis dėlto, į nemažai klausimų atsakymus jau galima rasti.

Tarkim, akivaizdus faktas yra tai, kad Berlyno „Alba“ nėra pretendentas į atkrintamąsias varžybas, o Tel Avivo „Maccabi“ turimas potencialas palieka bent teorinį šansą pratęsti kovas Eurolygoje po reguliaraus sezono. Kad ta galimybė liktų gyva kiek galima ilgiau, Izraelio klubas tiesiog negali sau leisti vėjais švaistyti pergales tokiose rungtynėse kaip sausio 7 dienos mačas Berlyne. Priežasčių tokiam teiginiui yra pakankamai. Taip pat, šiame straipsnyje rasite informacija kur stebėti Eurolyga gyvai nemokamai.

Jeigu norite LazybuGuru.lt prognozes pastebėti laiku, rekomenduojame prisijungti prie facebook grupės – Krepšinio prognozės.

📖 Turinys

Prognozė: „Maccabi“ -5.5 @1.90 Megapari

Prieš lažinantis svarbu žinoti, kad kuo daugiau sąskaitų turėsite lažybų bendrovėse, tuo geresnį koeficientą galėsite rasti. Čia rasite geriausias krepšinio bendroves 2020 m.

Pranašumas Koeficientas Bendrovė
Maccabi -5.5 1.90
Maccabi -5.5 1.88
Maccabi -6.5 1.91
Maccabi -6.5 1.91
Maccabi -7.5 1.97

Berlyno „Alba“

Vokietijos sostinės atstovai prieš šį sezoną niekada nebuvo įvardijami kaip ta komanda, kuri turi realius šansus pasikauti dėl vietos tarp aštuonių stipriausiųjų. Anaiptol, daugelis albatrosams lipdė absoliučių autsaiderių etiketę. Vis dėlto, kadaise ir Lietuvos rinktinei talkinusio ispanų trenerio Aito Garcia Reneseso vadovaujama ekipa užsitarnavo varžovų pagarbą dėl savo besąlygiško kovingumo ir atkaklumo kiekviename mače. Geriausią savo atkarpą Eurolygoje geltonieji žaidė nuo 9 iki 14 turo, kuomet per 6 turus pasiekė net 5 pergales. Vis dėlto, po to sekė 3 pralaimėjimai iš eilės, kurie neabejotinai kažkiek nusmukdė moralinį vokiečių pakilimą. Tačiau ne moralė ir ne psichologiniai faktoriai dabar yra didžiausios albatrosų problemos.

Luke Sikma dunk

Svarbiausia iš visų bėdų yra traumuotų žaidėjų virtinė. Dėl įvairių priežasčių Berlyno komandai šiuo metu padėti negali Luke‘as Sikma, Nielsas Giffey, Paytonas Siva ir Marcusas Erikssonas. Būtent šie krepšininkai yra kertiniai „Alba“ puolime, todėl jų netektis ilga ir lygiaverte sudėtimi nepasižyminčiai komandai žada tikrą pragaištį. Tiesa, kovingumas ir atsarginių beribė energija pastaruosiuose mačuose leido geltoniesiems garbingai kautis savo aikštėje su „Žalgiriu“ (71-74), o savaitgalį Bundeslygos čempionate patiesti pagrindinius varžovus šalyje – Miuncheno „Bayern“ (85-72).

Vis dėlto, „Alba“ prie sienos galutinai prirėmė tvarkaraštis, mat jau sausio 5 dieną laukia atkeltas 5 turo namų mačas su Vitorija, o jau po dviejų dienų į Berlyną atvyks ir Tel Avivo klubas. „Baskonia“ ir „Maccabi“ yra vienos fiziškiausių Eurolygos ekipų, tad žaisti su jomis reikia velniškai daug jėgų, o traumų išretinta „Alba“ jau nebeturi iš kur tų jėgų pasisemti – įskaitant sekmadienio mačą su „Bayern“, rungtynės su „Maccabi“ berlyniečiams bus 3 mačas per 4 paras. Neaišku, ar komandai vadovaus A. G. Renesesas, kuris karantinuojasi po to, kai per Kalėdas jam buvo nustatytas koronavirusas.

Tel Avivo „Maccabi“

Tel Avivo „Maccabi“ komplektacija kelia šiokių tokių abejonių. Nors žydų ekipoje nestinga individualiai pajėgių ir taškus žaidime vienas prieš vieną sėkmingai galinčių rinkti amerikiečių, komandinis žaidimas neretai stringa, stokojama stabilumo. Negalima teigti, kad kaip ekipa „Maccabi“ funkcionuoja geriau nei ta pati „Alba“. Skirtumas tik tas, kad Izraelio klubas turi kur kas gilesnę piniginę ir individualiai labai pajėgių užsieniečių, tokių kaip Elijah Bryantas, Tyleris Dorsey, Scottie Wilbekinas, Andrija Žižičius ar Othello Hunteris įsigijimą.

Scottie Wilbekin

Po ilgai trukusio sunkios traumos gydymo į aikštę grįžo ir šalies krepšinio legenda Omri Casspi, tačiau jo sėkmingesnio žaidimo ir geresnės formos dar teks palaukti. Per 17 rungtynių 7 pergales iškovoję „Maccabi“ krepšininkai turi puikią progą įsirašyti 8 laimėjimą turnyro lentelėje, kadangi jų laukę nukraujavęs ir pavargęs varžovas.

Prognozės argumentai

Tiek šio mačo šeimininkai, tiek svečiai yra pakankamai sunkiai prognozuojamos ekipos, galinčios įveikti bet ką, bet ir pralaimėti bet kam. Nepaisant to, geltonieji iš Berlyno prieš šias rungtynes daugeliu aspektų yra nepalyginamai sunkesnėje padėtyje nei geltonieji iš Tel Avivo, todėl svečių komanda, turinti dar ir didelį fizinį pranašumą dėl išskirtinio atletiškumo, šiame mače turėtų „pasiimti“ pakankamai lengvą pergalę.

Ši Eurolygos prognozė yra rekomendacinio pobūdžio ir LazybuGuru.lt neatsako už jūsų statymus.

Eurolygos Rezultatai

Euroleague

Eurolygos Tvarkaraštis

Euroleague

Decimal
Martynas Norvilas nuo jaunystės žavėjosi kazino ir sporto lažybomis, o bėgant metams tapo šios srities ekspertu. Dėl savo aistros statymams jis praleido daugybę valandų studijuodamas įvairias sporto šakas ir strategijas, analizuodamas tikimybes ir tobulindamas savo įgūdžius. Martyno didžiulis žinių bagažas ir patirtis pelnė jam lažybų žaidėjų ben ..