Eurolygos prognozės – Final 4

Eurolygos 2023-24 m. reguliarusis sezonas baigėsi ir prasideda pačios svarbiausios kovos, o sporto fanai svarsto kokios yra Eurolygos prognozės.

Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ sėkmingai įveikė įkrintamąsias bei prisijungė prie dar šešių komandų, kurios kovoja dėl čempionų titulo. Kiekvienais metais Eurolygos atkrintamosios suteikia daugybę intrigos ir nenuspėjamų kovų, todėl to paties galima tikėtis ir šiais metais. 

Eurolygos ketvirtfinaliuose matysime ir lietuvių – Šarūnas Jasikevičius treniruoja Stambulo „Fenerbahce“, Monako komandoje žaidžia Donatas Motiejūnas, Pirėjo „Olympiacos“ sudėtyje turi Igną Brazdeikį, „Panathinaikos“ atstovauja Marius Grigonis, o „FC Barcelona“ rungtyniauja Rokas Jokubaitis.

Nesvarbu, kaip pasibaigs ketvirtfinalio poros, bent vieną lietuvį finaliniame ketverte tikrai matysime. 

Prieš atliekant statymus Eurolygos TOP 8 etape, atkreipti dėmesį reikia į namų aikštės pranašumą. Per naujojo formato Eurolygos istoriją, vos keturis kartus komandos pateko į „Final 4” neturėdamos namų aikštės pranašumo. Ši statistika parodo, kaip sunku laimėti išvykose, ypač ten, kur fanai kuria įspūdingą atmosferą. 

📖 Turinys

Eurolygos prognozės

Čia pateikiame ekspertų įžvalgas apie 4 varžovų poras:

Madrido „Real“ – Vitorijos „Baskonia“

Prieš prasidedant įkrintamosioms, daug buvo kalbama apie Madrido „Real“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ porą, tačiau Stambulo ekipa pralaimėjo prieš „Virtus“, kurie vėliau nusileido „Baskonia“ komandai. Panašu, kad „Real“ – „Baskonia“ pora turės mažiausiai intrigos, o pagrindinė to priežastis – Vitorijos klubo problemos. 

„Baskonia“ šiuo metu tikrai nežaidžia geriausio savo krepšinio, o įkrintamosiose prieš „Maccabi“ traumą patyrė Chima Moneke. Be šio žaidėjo priekinė linija tampa ypač susilpnėjusi, o Madrido „Real“ turi daugybę žaidėjų, kurie gali bausti.

Guerschon Yabusele, Gabriel Deck, veržtis į baudos aikštelę mėgsta Mario Hezonja, Džanan Musa. Nereikia pamiršti ir Walter Tavares. Prieš tokius žaidėjus „Baskonia“ galės pastatyti tik Maik Kotsar, Matthew Costello, Tadą Sedekerskį, Daniel Diez ir Nikolaos Rogkavopoulos. 

Gynyboje bus labai didelės problemos, o prie to paties galima pridėti ir nuolat gynyboje atakuojama Markus Howard. Reguliaraus sezono metu „Baskonia“ savo puolimu gali rinkti pergales, tačiau atėjus svarbiausioms kovoms, gynyba tampa svarbiausiu dalyku. 

Madrido „Real“ forma paskutiniu metu buvo kritusi, tačiau tai ypač daug patirties turinti komanda, kuriai serija prieš „Baskonia“ bus puikus apšilimas prieš finalinį ketvertą. Lygių skirtumai yra akivaizdūs, todėl rekomenduojame atkreipti dėmesį į statymą, kad Madrido „Real“ laimės seriją 3:0.

Už tokį statymą šiuo metu suteikiamas net 2,40 koeficientas, kas tikrai turi pakankamai vertės. Statymas, kad „Real“ seriją laimės su -1.5 pranašumu, turi 1,45 koeficientą. Vitorijos „Baskonia“ šioje serijoje nekelia jokio pasitikėjimo – net ir gerą dieną Madrido „Real“ turi pakankamai talento laimėti taškų lenktynes. 

Aktualūs klausimai

🏀 Kas yra Eurolygos Final Four?

Eurolygos Final Four yra aukščiausias Europos krepšinio lygų etapas, kuriame varžosi keturios stipriausios Eurolyga komandos.

🏀 Kas yra favoritai šiemetinėje Eurolygos Final Four?

Favoritai šiemetinėje Eurolygos Final Four yra Madrido „Real”, Tel Avivo „Maccabi”, Atėnų „Panathinaikos” ir Stambulo „Fenerbahce”.

🏀 Kur vyko paskutinis krepšinio Eurolygos "Final Four"?

Paskutinis krepšinio Eurolyga Final 4 vyko Madrido, Ispanijoje.

🏀 Koks yra likusios Eurolygos tvarkaraštis?

Ketvirtfinalis balandžio 25 d. – gegužės 3 d., pusfinalis gegužės 9 d. – 15 d. ir finalas gegužės 25 d.

🏀 Kokie yra Eurolygos rezultatai po reguliariojo sezono?

Tiesioginiai patekimai į ketvirtfinalį: Madrido „Real“, Panathinaikos, FC Barcelona, Olympiacos. Įkrintamosios varžybos dėl ketvirtfinalio vietų: Maccabi Tel Aviv, Žalgirio Kaunas, Baskonia Vitoria Gasteiz, AS Monaco.

🏀 Į ką atkreipti dėmesį, atliekant Eurolygos statymus?

Atliekant Eurolygos statymus svarbu atkreipti dėmesį į komandų formą, traumas, žaidėjų pasirengimą, namų aikštės pranašumą, anksčiau įvykusius susitikimus ir tarpusavio rezultatus bei komandų taktiką ir strategiją.

Atėnų „Panathinaikos“ – Tel Avivo „Maccabi“

Tai gali atrodyti, kaip viena iš įdomiausių ketvirtfinalio porų, tačiau „Panathinaikos“ turi labai didelį pranašumą – namų aikštelę. Tel Avivo klubui norint žengti į finalinį ketvertą, kažkaip reikės laimėti Atėnuose, ką padaryti bus be galo sunku.

Per visą sezoną „Panathinaikos“ namuose pralaimėjo vos tris kartus, o atkrintamosiose galima tikėtis dar geresnės atmosferos. 

„Maccabi“ dabar žaidžia labai kokybišką krepšinį, įkrintamosiose net 113:85 nugalėjo „Baskonia“, tačiau „Panathinaikos“ yra kiek kitokio stiliaus komanda ir taip lengva tikrai nebus.

Atėnų klubas turi daug talento puolime – Kendrick Nunn, Kostas Sloukas, Marius Grigonis, Kostas Mitouglou. Tačiau svarbiausia, kad turi gerai besiginančių žaidėjų, kurie tokio lygio rungtynėse vaidina ypač svarbų vaidmenį – Jerian Grant, Juancho Hernangomez, Mathias Lessort. 

Praėjusiais metais „Maccabi“ laimėjo Monake ir perėmė namų pranašumą, tačiau kiek netikėtai sugebėjo pralaimėti Tel Avive – teko žaisti vėl lemiamas rungtynes Monake, kur pergalę šventė namų komanda.

Laimėti penktąsias serijos rungtynes Eurolygoje išvykoje yra labai sunku ir dėl to, „Panathinaikos“ čia turi didelį pranašumą.

Galima priminti tai, jog „Maccabi“ šį sezoną žaidžia Belgrade be savų žiūrovų užnugario, o tai dar vienas pliusas „Panathinaikos“ – net jeigu ir pralaimėtų namuose, atsikovoti namų aikštės pranašumą Belgrade tikrai galėtų. 

Kad „Panathinaikos“ žengs į kitą etapą duodamas 1,32 koeficientas, kas tikrai nėra labai didelis. Kad Atėnų klubas laimės seriją su -1.5 pranašumu, duodamas 1,95 koeficientas ir į šį statymą jau galima atkreipti dėmesį.

Didelė tikimybė, kad į Belgradą serija persikels su rezultatu 2:0, o tokiu atveju „Panathinaikos“ komandai užtektų laimėti vienerias rungtynes iš dviejų. 

Monako „AS Monaco“ – Stambulo „Fenerbahce“

Didelė tikimybė, kad tai bus serija, kurioje išvysime penktąsias rungtynes. Įprastai „AS Monaco“ Eurolygos ketvirtfinaliuose žaidžia penkerias rungtynes. Taip buvo serijoje prieš „Olympiacos“, taip buvo ir praėjusiais metais prieš „Maccabi“.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „FC Barcelona“ irgi dažnai atkrintamosiose turėdavo problemų ir serija nueidavo iki penktųjų rungtynių. 

„Fenerbahce“ šį sezoną Eurolygoje kartu su „FC Barcelona“ turi geriausią rezultatą namų aikštelėje – 15 pergalių ir vos 2 pralaimėjimai. Prieš atkrintamąsias komanda demonstravo puikią formą, tik po pratęsimo išvykoje prieš „Olympiacos“ pralaimėjimo rungtynes dėl aukštesnes vietos turnyrinėje lentelėje.

eurolyga-komandos-final-4-fenerbahce

Namuose „Fenerbahce“ prieš „AS Monaco“ laimėjo 86:74, o išvykoje nusileido 69:76, nors po dviejų kėlinių turėjo 8 taškų pranašumą – 44:36. 

„AS Monaco“ jau ne vienerius metus žaidžia kartu ir turi viską, kad galėtų kovoti ne tik dėl vietos finaliniame ketverte, bet ir dėl čempionų titulo. Visose pozicijose yra aukšto lygio žaidėjų, turi talento tiek puolime, tiek ir gynyboje.

„Fenerbahce“ nors ir nėra Šarūno Jasikevičiaus suburta komanda, lietuviui perėmus komandos vairą žaidimas tikrai nebuvo blogas, kaip tik sezonas uždarytas labai solidžiai. 

Kad serijoje bus penkerios rungtynės, šiuo metu duodamas 2,40 koeficientas. Jis nėra nei labai didelis, nei labai mažas, tačiau vertės galima rasti. Žiūrint iš kitos pusės, šioje serijoje komandos turės pranašumą žaidžiančios namuose, todėl galima  statyti ne už visą seriją, bet už kiekvienas rungtynes.

Jeigu „Fenerbahce“ namo parsiveš vieną pergalę, didelė tikimybė, kad Stambule serija užsidarys. Jeigu „Fenerbahce“ namo grįš su rezultatu 0:2, nebūtų staigmena, jeigu išvystume penktąsias serijos rungtynes.

Barselonos „FC Barcelona“ – Pirėjo „Olympiacos“

Tai Eurolygos ketvirtfinalio serija, kur yra didžiausi šansai, kad į finalinį ketvertą pateks komanda, kuri neturi namų aikštės pranašumo. Taip, „FC Barcelona“ labai gerai žaidžia namuose – 15/2. Tačiau iš pirmojo ketverto tai mažiausiai pasitikėjimo kelianti ekipa.

Komandoje nemažai žaidėjų iš praėjusių metų, tačiau nors pergalės ir yra renkamos, žaidimas neatrodo sutvertas atkrintamosioms. Daug dėmesio skiriama puolimui, mažai patirties turintis treneris, neaiškios formos Ricky Rubio, kuris, atrodo, kad šiek tiek išbalansavo ir visą žaidimą.

Pirėjo „Olympiacos“ atkrintamąsias pasitinka įspūdingos formos – per 25 rungtynes pralaimėjo vos du kartus – prieš „Anadolu Efes“ ir „Panathinaikos“.

eurolygos-final-4-barcelona-olympiacos

Komandos sudėtis beveik tokia pati, kokia buvo ir praėjusiais metais, neliko tik Kostas Sloukas ir Sasha Vezenkov. Vis tik, šis sezonas parodė, kad „Olympiacos“ žaidžia kaip vienas kumštis ir žaidėjų pavardės čia ne tiek daug lemia. 

„Olympiacos“ trenerių štabas turi kur kas didesnę patirtį ir tikrai nebūtų staigmena, jeigu pavyktų pergudrauti „FC Barcelona“.

Šioje serijoje turėtume išvysti ir traumą išsigydžiusį Nikola Milutinov – „Barca“ iš karto prarastų pranašumą priekinėje linijoje. Pirėjuje per atkrintamąsias laimėti be galo sunku, todėl galima manyti, kad „Olympiacos“ namuose iškovos abi pergales. Ar per tris bandymus bent kartą gali laimėti Barselonoje? Tikrai taip. 

Kad „Olympiacos“ žengs į Eurolygos Final 4 šiuo metu yra duodamas 2,15 koeficientas ir jame yra tikrai pakankamai vertės. Kitu atveju, galima bandyti pagauti graikų pergalę Barselonoje – per visas rungtynes už „Olympiacos“ pergalę koeficientas bus didesnis nei 2,00. 

Eurolygos rezultatai

Euroleague

Eurolygos tvarkaraštis

Euroleague

Eurolygos statymų bendrovės 

Sužinojus, kokios yra Eurolygos prognozės, galima imtis tolesnių veiksmų.

Eurolygos statymai Lietuvoje ir kitose Europos šalyse itin populiarūs, todėl norime atkreipti jūsų dėmesį lažybų svetainių klausimu.

Renkantis bendrovę reikia atkreipti dėmesį ne tik į koeficientus, bet ir į kitus aspektus, kurie užtikrina aukšto lygio statymų patirtį. Išskyrėme dvi geriausias krepšinio lažybų bendroves Eurolygos statymams, su kuriomis galite susipažinti iš arčiau. 

888starz

Ne pirmus metus veikianti lažybų svetainė, kuri pasižymi itin plačia statymų pasiūla. 888starz žaidėjams suteikia galimybę statyti ne tik už pagrindines baigtis, bet ir už žaidėjų asmeninę statistiką.

Čia galima rinktis iš daugybės pranašumo ar suminio daugiau/mažiau statymų. Didelis 888starz pliusas mobili programėlė, tačiau atlikti statymus galima ir be jokių papildomų atsisiuntimų. 

Pasipildyti paskyrą čia galima ne tik klasikiniais mokėjimų metodais, bet ir kriptovaliutomis. Minimali įnešimo suma vos 1€, todėl žaidėjams nekils jokių nesklandumų.

Pinigų išmokėjimas į elektronines pinigines atliekamas iš karto. Be jokių abejonių statymus čia galima atlikti ir statymų gyvai kategorijoje. 

WilliamHill

Tai vieną geriausią reputaciją turinti statymų bendrovė. WilliamHill įkurta prieš beveik 100 metų – 1934 metais. Žinoma, internete pradėjo veikti kur kas vėliau, tačiau abejoti bendrovės saugumu ir sąžiningumu tikrai nereikia.

Iš karto išskirti galima tai, kad WilliamHill Eurolygos pasiūloje turi solidžius koeficientus ir nors pati statymų pasiūla yra kiek mažesnė nei kitose žinomose bendrovėse, čia taip pat galima statyti už žaidėjų asmeninę statistiką bei visas pagrindines baigtis.

WilliamHill turi mobilią programėlę, su kuria statymus atlikti yra dar patogiau. Tiek „Android“, tiek „iOS“ vartotojai gali atsisiųsti ir Eurolygos pasiūlą pasiekti bet kada ir bet kur.

Žinoma, statymai pasiekiami ir be jokių atsisiuntimų, tiesiog prisijungus prie savo paskyros kompiuteriu ar mobilaus telefono naršykle. 

Martynas Norvilas nuo jaunystės žavėjosi kazino ir sporto lažybomis, o bėgant metams tapo šios srities ekspertu. Dėl savo aistros statymams jis praleido daugybę valandų studijuodamas įvairias sporto šakas ir strategijas, analizuodamas tikimybes ir tobulindamas savo įgūdžius. Martyno didžiulis žinių bagažas ir patirtis pelnė jam lažybų žaidėjų ben ..