Olimpinė krepšinio atranka – prognozė: Italija – Lietuva (2024-07-06)

Liepos 6 d. 23:00 val. Lietuvos krepšinio rinktinė žais svarbiausias šios vasaros rungtynes. Laukia atrankos į Paryžiaus olimpines žaidynes pusfinalis prieš Italijos rinktinę.

🏀 Rungtynių prognozė: Lietuva -4.5 @ 1.90

Pergalės atveju finale reikėtų žaisti prieš Puerto Riko – Meksikos poros laimėtoją. Tikėtina, kad tai bus namuose rungtyniaujantys Puerto Riko krepšininkai, kurie grupių etape 80:69 įveikė italus ir užėmė pirmą vietą. 

Lietuviai kiek netikėtai antrose grupės rungtynėse šiaip ne taip išsigelbėjo prieš Dramblio Kaulo Krantą, tačiau didelių išvadų daryti tikrai nereikia. Lietuviai nebuvo vieninteliai, kuriems antrą dieną atrankoje žaisti nebuvo lengva – kitose atrankose pamatėme kur kas daugiau netikėtų rezultatų.

Olympic Games Qualification

Decimal

Olympic Games Qualification

Italų pralaimėjimas šeimininkams sukomplikavo jų kelią link olimpiados – jiems ne tik reikės įveikti lietuvius, bet ir atrankos finale, tikėtina, kad dar kartą lauks susitikimas su Puerto Riku, kurie yra ryškūs favoritai prieš Meksiką. 

Lietuvos rinktinė prieš italus krepšinio bukmekerių yra laikoma favorite ir tai nieko keisto. Domantas Sabonis yra geriausias ir talentingiausias žaidėjas visoje atrankoje. Galima sakyti, kad italai turi Danilo Gallinari, tačiau puolėjui jau 35-eri metai ir veteranas vienas ant savo pečių rinktinės neištemps, o D. Sabonis tą tikrai gali.

Italija neturi tikro vidurio puolėjo, kuris galėtų sustabdyti Sabonį. Dėl to, nebūtų didelė staigmena, jeigu būtent prieš italus pamatytume geriausias Domanto Sabonio rungtynes šioje atrankoje. 

Italijos rinktinė atvyko be savo pagrindinio krepšininko Simone Fontecchio. Branduolys išlaikytas tas pats, todėl tuo pačiu yra aišku, kokio žaidimo braižo galima tikėtis.

olimpinė-krepšinio-atranka-italija-lietuva

Individualiai stiprių žaidėjų rinktinėje nėra, nustebinti gali nebent solidų sezoną sužaidęs Nico Mannion. Vienintelis italų ginklas – tritaškiai. Jiems pakritus, problemų gali būti tikrai nemažai. 

Lietuvos rinktinė ir be D. Sabonio turi ką pasiūlyti italams. Sudėtyje yra gerai besiginančių žaidėjų, Tadas Sedekerskis, Arnas Butkevičius bei Edgaras Ulanovas turėtų stipriai apsunkinti gyvenimą Italijos puolėjams, aplink kuriuos ir sukasi visas žaidimas.

Džiugu dėl solidžią formą demonstruojančio Mariaus Grigonio, kuris kartu su Domantu Saboniu turėtų būti pagrindiniai pergalės kalviai. Šiuo metu lažybų bendrovių duodamas penkių taškų pranašumas tikrai nėra didelis ir tuo verta pasinaudoti. 

Ši 2024 m. Olimpinio krepšinio turnyro atrankos prognozė yra tik rekomendacinio pobūdžio ir mes neatsakome už jūsų statymus.

Martynas Norvilas nuo jaunystės žavėjosi kazino ir sporto lažybomis, o bėgant metams tapo šios srities ekspertu. Dėl savo aistros statymams jis praleido daugybę valandų studijuodamas įvairias sporto šakas ir strategijas, analizuodamas tikimybes ir tobulindamas savo įgūdžius. Martyno didžiulis žinių bagažas ir patirtis pelnė jam lažybų žaidėjų ben ..