EURO 2024 Prognozė: Šveicarija – Italija (2024-06-29)

EURO 2024 turnyre prasideda pačios įdomiausios kovos – jau birželio 29 d. bus žaidžiami pirmi aštuntfinalių mačai. Šeštadienį 19:00 val. Šveicarija sieks iš turnyro išmesti dabartinius čempionus italus, o 22:00 val. šeimininkai vokiečiai priims Danijos rinktinės iššūkį. 

Šveicarija į aštuntfinalį pateko gana užtikrintai – grupėje žaidė su Vokietija, Vengrija ir Škotija bei užėmė antrą vietą. Trūko labai nedaug, kad šveicarai grupėje būtų pirmi – 90+2 min. išlyginamąjį įvartį Vokietijai pelnė Niclas Fullkrug. Lygiosios lėmė, kad Šveicarija su 5 taškais liko antra, o Vokietija su 7 užėmė pirmą vietą. 

Rungtynių prognozė: Šveicarija pateks į kitą etapą @ 2.20

Italijos kelias į EURO 2024 aštuntfinalį buvo daug sudėtingesnis, kur tuo pačiu prireikė ir nemažai sėkmės. Dabartiniai Europos čempionai žaidė B grupėje su Ispanija, Kroatija ir Albanija.

Pirmą mačą 2:1 prieš albanus laimėjo, antrajame 0:1 nusileido ispanams, o lemiamajame susitikime prieš kroatus sprendėsi abiejų rinktinių likimai.

Kroatija laiminėjo 1-0, kas reiškė, jog italai lieka su 3 taškais ir nėra užtikrinti dėl patekimo į kitą etapą. Vis tik, 90+8 min. išlyginamą įvartį pelnė Mattia Zaccagni, po kurio italai su 4 taškais grupėje liko antri, o kroatams čempionatas baigėsi. 

EURO 2024

Decimal

EURO 2024

Italija ginti čempionų titulo atvyko su gana atsinaujinusia rinktine. Čia nebėra tokių žaidėjų kaip Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Marco Verratti ir kitų. Talento sumažėjimas rinktinėje atsispindi ir žaidime.

Jeigu prieš albanus pavyko gana greitai ištaisyti klaidą, po kurios buvo prasileistas greičiausias įvartis čempionato istorijoje, tai prieš ispanus ir kroatus matėme visai kitą vaizdą.

Ispanija dominavo visas rungtynes ir rezultatas 1:0 neatspindi realaus vaizdo aikštėje. Prieš kroatus taip pat buvo prarasta iniciatyva.

euro-2024-prognozė-šveicarija-italija

Jeigu žvelgtume į Šveicariją, ji šiame čempionate demonstruoja gana solidų žaidimą. Čempionatą pradėjo užtikrinta 3:1 pergale prieš vengrus, su Škotija rungtynės baigėsi lygiosiomis, kas šveicarams nebuvo blogas rezultatas – jie su 4 taškais realiai užsitikrino vietą atkrintamosiose.

Vis tik, trečiose rungtynėse šveicarai atrodė dar geriau – jie ilgą laiką pirmavo prieš vokiečius ir trūko labai nedaug, kad būtų užimta pirma vieta.

Rinktinės sudėtyje yra nemažai patyrusių žaidėjų – Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Yann Sommer, Manuel Akanji, Silvan Widmer, Nico Elvedi, Danis Zakaria, Breel Embolo, Ricardo Rodriguez. 

Galima prisiminti, kad ši Šveicarijos rinktinė EURO 2020 aštuntfinalyje po 11 m baudinių serijos iš turnyro išmetė pasaulio čempionus prancūzus. Dabar turi puikius šansus tai padaryti su Europos čempionais italais.

Grupių etape Šveicarija paliko kur kas geresnį įspūdį, o ir patirtis tokio lygio rungtynėse, panašu, kad yra Šveicarijos pusėje. 

Ši EURO 2024 prognozė yra tik rekomendacinio pobūdžio ir mes neatsakome už jūsų statymus.

Martynas Norvilas nuo jaunystės žavėjosi kazino ir sporto lažybomis, o bėgant metams tapo šios srities ekspertu. Dėl savo aistros statymams jis praleido daugybę valandų studijuodamas įvairias sporto šakas ir strategijas, analizuodamas tikimybes ir tobulindamas savo įgūdžius. Martyno didžiulis žinių bagažas ir patirtis pelnė jam lažybų žaidėjų ben ..