NBA prognozės – reguliarusis sezonas 2024-25 m.

2024-25 m. NBA reguliarusis sezonas prasidės spalio 22 d. Treniruočių stovykla prasidės spalio 1 d., o ikisezoninės varžybos – po kelių dienų. Tai puikus metas išnagrinėti NBA prognozes ir apsvarstyti, kokius ilgalaikius statymus vertėtų atlikti.

Nors traumos per kelias ateinančias savaites gali būti labai svarbios, norint nustatyti atskaitos taškus, reikia žinoti, kaip jas mato koeficientų sudarytojai. Tuomet, prieš atliekant statymus, tereikia atidžiai stebėti šias traumas ir bet kokias iškalbingas tendencijas.

Atsižvelgdami į tai, pateikiame informuotą kelių NBA komandų reguliariojo sezono komandų pergalių „Over/Under” koeficientų apžvalgą.

NBA

Decimal

NBA

📖 Turinys

„Utah Jazz“ – UNDER 29.5 pergalės per sezoną

Cooper Flagg, 2,06 m ūgio fenomenas iš Meino valstijos, yra vienas iš labiausiai vertinamų Amerikos žaidėjų per ilgą laiką ir gali dalyvauti kitų metų NBA naujokų biržoje.

🏀 Sezono prognozė: „Utah Jazz“ – 22 pergalės

Pastaruoju metu dominuojant tarptautiniams žaidėjams, Flagg yra prognozuojamas pirmasis 2025 m. NBA naujokų biržos šaukimas. „Utah Jazz” neabejotinai bus viena iš komandų, svarstančių savo galimybes laimėti šį pasirinkimą ir sukurti gerą ateitį savo frančizei.

nba-prognozes-over-under-statymai-utah-jazz

Jei Flagg bus toks žaidėjas, kokiu jis yra giriamas, „Jazz“ turės didelę konkurenciją dėl vietos apatinėje lentelės dalyje.

Nors NBA neseniai pakeitė loterijos koeficientus, kad neskatintų komandų turėti blogiausią rezultatą, tačiau skatino komandas turėti vieną iš trijų blogiausių rodiklių, o tai suteikia vienodus šansus rinktis pirmąją vietą.

Taigi, kol „Jazz“ turės vieną iš trijų žemiausių lygos rezultatų, jie turės 14 % galimybę visiškai pakeisti savo franšizės ateities perspektyvas. Tai stipri motyvacija „Utah Jazz” išlikti dugne.

Tendencijos, kurias verta žinoti

Kiekvieną iš pastarųjų trijų sezonų „Jazz“ pralaimėjo daugiau rungtynių nei ankstesniais metais.
Praėjusį sezoną „Utah“ iškeitė dešimt žaidėjų ir yra gerokai mažiau patyrusi komanda.

„Sacramento Kings“ – UNDER 46.5 pergalės per sezoną

Išskyrus įsimintiną laikotarpį 2000-ųjų metų pradžioje, kai komandą valdė Rickas Adelmanas, Sakramento „Kings“ buvo viena iš nesėkmingiausių šio šimtmečio didžiųjų sporto frančizių.

Prieš du sezonus jie pasiekė 48-34 rezultatą ir nutraukė 16 sezonų trukusią NBA atkrintamųjų varžybų sausrą.

🏀 Sezono prognozė: „Sacramento Kings“ – 44 pergalės

Praėjusiais metais jie šiek tiek pablogino savo rezultatą – 46-28, užėmė devintąją vietą ir pralaimėjo „Play-In“ stadijoje. Jų rezultatai liudija, kad Vakarų konferencija tapo daug sunkesnė.

Šiemet jie neteko šešių pagrindinių veteranų, tarp jų ir Harrisono Barneso, tačiau įgijo keletą potencialiai svarbių žaidėjų, tarp kurių įdomus DeMar DeRozan.

sacramento-kings

Prognozuojama, kad jie iš viso iškovos 46,5 pergalės, t. y. maždaug tiek pat, kiek ir pernai. Taigi klausimas iš esmės yra toks: „Kings“ yra geresni ar blogesni? Konkurencingoje Vakarų konferencijos, kurioje yra keletas pripažintų komandų, „Kings“ gali prireikti per daug laiko, kad su DeRozanu išsiaiškintų, kas jie yra.

Tendencijos, kurias verta žinoti

Nuo 1985 m., kai „Kings“ persikėlė į Sakramentą, tik šešis kartus laimėjo daugiau nei 46 rungtynes.
Penkis iš jų – 2000-2005 m., minėtuoju Adelmano valdymo laikotarpiu.

Krepšinio megėjus taip pat kviečiame skaityti mūsų 2024-25 m. Eurolygos reguliaraus sezono prognozes.

„San Antonio Spurs“ – UNDER 36.5 pergalės per sezoną

Pastaruoju metu dominuojantys užsienio žaidėjai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios „Spurs“ pergalių „Over” yra vienas populiariausių statymų igalaikėje pasiūloje.

Victoras Wembanyama per šių metų Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes sužavėjo dar labiau ir daugelis yra įsitikinę, kad vos antraisiais metais jis taps superžvaigžde.

🏀 Sezono prognozė: „San Antonio Spurs“ – 34 pergalės

Iš tikrųjų tuo nesunku patikėti. Kas kelia abejonių dėl statymo „Over” krepšinio statymų svetainėse, tai manymas, kad San Antonijaus komanda, kuri pernai laimėjo 22 rungtynes, šioje sunkioje Vakarų konferencijoje šį skaičių padidins net 15 rungtynių.

Norint kovoti dėl atkrintamųjų varžybų Vakaruose nepakanka 39 metų Chriso Paulo, veterano Harrisono Barneso ir kelių neįrodytų naujokų.

san-antonio-spurs

Deja, realybė tokia, kad norėdami laimėti bent 37 rungtynes, „Spurs“ turės būti būtent tokie. Apie tai negali būti nė kalbos. Praėjusį sezoną Hjustono „Rockets“ iš visų komandų pagerėjo 19 rungtynių – nuo 22-60 iki 41-41. Įrodymas, kad San Antonijui įmanoma pasiekti tą patį.

Tačiau „Spurs“ nėra laimėjusi tiek daug rungtynių nuo 2018-19 m. sezono. Paskutinį kartą į atkrintamąsias varžybas jie pateko prieš šešis sezonus. Jie pagerės, bet vargu ar pakankamai.

Tendencijos, kurias verta žinoti

Tiek daug rungtynių per vieną sezoną „Spurs“ nebuvo laimėję nuo 1997-1998 m., pirmųjų Timo Duncano metų, kai laimėjo 36 rungtynes!
San Antonijaus komanda dar tik kartą pagerino savo sekantį sezoną 15 pergalių. 1989-1990 m. sezone, kai Deivido Robinsono debiutiniais metais jie pagerino savo praeitų metų rezultatą net 35 pergalėmis.

„Los Angeles Lakers“ – OVER 43.5 pergalės per sezoną

Praėjusį sezoną „Lakers“ baigė 47-35, turėdama daugybę traumų ir abejotinų atleisto trenerio sprendimų. Nuo tada, kai prieš porą mėnesių pasiūloje buvo 44.5, jų pergalių Over/Under riba sumažėjo.

🏀 Sezono prognozė: „Los Angeles Lakers“ – 50 pergalių

Tai greičiausiai įvyko dėl to, kad tarpsezonio metu nebuvo atlikta beveik jokių reikšmingų veiksmų. Išskyrus, žinoma, naujo ir dar neįsitvirtinusio trenerio J. J. Redicko pasamdymą. Dabar jis tėra didžiausias iš daugelio klausimų ženklų, kylančių artėjant 2024 m. „Lakers“ sezonui.

Pirmus metus dirbantis treneris, neturintis jokios patirties, išskyrus jo sūnaus jaunimo lygą, J.J Redick yra neįrodyto trenerio apibrėžimas.

los-angeles-lakers-james-davis

Sudėjus tai su dviejų „Lakers“ superžvaigždžių – LeBrono Jameso, rezultatyviausio žaidėjo istorijoje, ir Anthony Daviso – senėjimu ir traumomis, suprantama, kodėl daugelis abejoja Los Andželu.

Vis dėlto, kokias dvi superžvaigždes jie turi! James ir Davis šią vasarą atliko pagrindinius vaidmenis JAV komandai iškovojant olimpinį auksą, todėl „Lakers“ neketina švaistyti jų bendro laiko. Prasidėjus sezonui, „Lakers“ toliau dirbs su mainų sandoriais, kad dinamiškai atnaujintų komandą.

Tendencijos, kurias verta žinoti

LeBron James ir Anthony Davis, kai jie žaidžia kartu „Lakers“ komandoje, yra pasiekę 134-76.
LeBron James ir Anthony Davis nuo 2019-20 m. kartu sužaidė daugiau nei 35 rungtynes per sezoną tik du kartus.

„Cleveland Cavaliers“ – OVER 48.5 pergalės per sezoną

Dar viena komanda, pradedanti su nauju treneriu, yra „Cleveland Cavaliers“. Neseniai pasirašę sutartį su superžvaigžde Donovanu Mitchellu ir pratęsę ją trejiems metams, „Cavs“ taip pat priėmė buvusį Bruklino trenerį Kenny Atkinsoną.

🏀 Sezono prognozė: „Cleveland Cavaliers“ – 55 pergalės

Nors Atkinsonas su „Nets“ tik vieną pergalingą sezoną, jis yra plačiai gerbiamas treneris, pastaruosius trejus metus dirbęs vyriausiuoju asistentu „Golden State“ komandoje.

Jis pakeis nuvylusį J. B. Bickerstaffą, kuris per penkerius vadovavimo „Cavs“ metus sugebėjo iškovoti tik vieną pergalę atkrintamosiose varžybose.

cleveland-cavaliers

Nors daugelis gali abejoti „Cavaliers“ komandos sudėtimi, praėjusiais metais jie kovojo su traumomis. Atkinsonas, atrodo, yra pasirengęs išvesti šią komandą į aukštumas, kurių ji niekada nepasiekė per ankstesnį vadovavimą.

Tikimasi, kad „Cavaliers“ taps rimtais varžovais Rytuose ir visą sezoną svyruos netoli pirmosios vietos.

Tendencijos, kurias verta žinoti

Nuo 2000 m. „Cavs“ devynis kartus laimėjo bent 50 rungtynių, įskaitant ir prieš dvejus metus.
Septynis iš pastarųjų dešimties sezonų Klivlandas vidutiniškai iškovodavo po 51 pergalę per sezoną.

Aktualūs klausimai

🏀 Kas yra NBA?

NBA („National Basketball Association“) – profesionali Šiaurės Amerikos krepšinio lyga, kurioje žaidžia 30 komandų. Ji laikoma pagrindine vyrų krepšinio lyga pasaulyje.

🏀 Kiek yra NBA reguliaraus sezono rungtynių?

NBA reguliarųjį sezoną sudaro 82 kiekvienos komandos rungtynės. Šis tvarkaraštis trunka nuo spalio iki balandžio mėn.

🏀 Kada prasideda 2024-25 m. NBA sezonas?

2024-25 m. NBA reguliarusis sezonas prasidės 2024 m. spalio 22 d.

🏀 Kokia yra „Sacramento Kings“ reguliariojo sezono „Over/Under“ prognozė?

Prognozuojama, kad 2024-25 m. NBA sezone „Sacramento Kings” iškovos 44 pergales.

🏀 Kiek NBA komandų yra Kalifornijoje?

Kalifornijoje yra keturios NBA komandos: Los Andželo „Lakers“, Los Andželo „Clippers“, „Golden State Warriors“, Sakramento „Kings“.

Martynas Norvilas nuo jaunystės žavėjosi kazino ir sporto lažybomis, o bėgant metams tapo šios srities ekspertu. Dėl savo aistros statymams jis praleido daugybę valandų studijuodamas įvairias sporto šakas ir strategijas, analizuodamas tikimybes ir tobulindamas savo įgūdžius. Martyno didžiulis žinių bagažas ir patirtis pelnė jam lažybų žaidėjų ben ..